restaureren van glas in lood

renoveren glas in lood raam

Renoveren van glas in lood

Graag repareer en restaureer ik glas in lood ramen en zie het als een uitdaging om achter het originele glas (zowel wat textuur als kleur) aan te gaan. Heb daartoe een redelijke voorraad oude maar kwalitatief goede glasplaten en ruitjes tot mijn beschikking en zoek graag bij andere glazeniers en/of glasverkopers naar exact de juiste kleur en/of textuur.

Mocht het kapotte glaasje uiteindelijk nergens te vinden zijn dan is het te overwegen om alle soortgelijke originele, maar onvindbare glaasjes te vervangen door iets wat daar het dichtst bij in de buurt komt. Dat is namelijk geschikter dan er iets in te zetten wat het nèt niet is.

Kleine reparaties (één of enkele gebarsten of gebroken ruitjes in een nog stevig glas in loodraam) kunnen ter plekke worden uitgevoerd door heel voorzichtig de loodranden rondom het kapotte ruitje open te buigen en daar een nieuw ruitje in te zetten. Is het lood oud (en dus poreus en breekbaar) dan is het vaak slimmer om het gehele raam eruit te halen en alle glasstukjes opnieuw in het lood te zetten en tegelijkertijd de reparaties door te voeren.

Glas in lood laten repareren of restaureren? Neem dan contact op met Glaslicht!

Glas in lood restauratie en reparatie voorbeelden:

restauratie kamer en suite deuren glas in lood
reparatie glas in lood paneeldeur
restauratie glas in lood glaslicht
restauratie glas in lood glaslicht
reparatie glas in lood glaslicht
restauratie glas in lood